piatok 5. júla 2013

"you ' re mine now, bitches. - A"

V stredu pravidelne ukájam svoju závislosť.
Závislosť menom Pretty Little Liars.


Pokiaľ nežijete v protiatómovom kryte, tento seriál sa vám istotne aspoň obtrel o uši, u nás známy ako Roztomilé mrchy alebo Prolhané krásky ( týmto pozdravujem zdatných pánov prekladateľov ). PLL majú svoje čestné miesto v programe už od roku 2010 (v televízií ABC Family). Vďaka môjmu sporadickému mrknutiu na telku som sa dozvedela, že boli PLL vysielané aj u nás, avšak mne z neznámych dôvodov sa časom z obrazovky vytratili. Veľká škoda. Vlastne, až taká veľká škoda to nie je, pretože ten dabing, z ktorého mi krvácali uši, seriál degradoval o triedu nižšie. 

Ak náhodou patríte k jedincom, ktorí ešte o tomto skvoste nepočuli, poprípade nevidíte dôvod, prečo by ste mu mali venovať pozornosť, pokračujte v čítaní.


Centrum diania - mestečko Rosewood.
Každý z nás má tajomstvá, ktoré by pre naše dobro nemali uzrieť svetlo sveta, všakže? Čo by ste teda robili v prípade, ak by sa vám niekto vyhrážal ich uverejním? Hlavne, ak by ten "niekto", bola vaša údajne mŕtva priateľka? Tejto situácií musí čeliť štvorica priateliek - Aria, Spencer, Hanna a Emily.

Calm down, nejde o žiaden paranormálny seriál. Pilotný diel série vám predstaví päticu priateliek, na ktorých čele stojí prefíkaná a arogantná Alison. Vyrastajú spolu od detstva a zdieľajú spolu všetky svoje tajomstvá. Jedného dňa sa však stane čosi, čo otrasie ich priateľstvo od základov, a síce, Alison sa stane obeťou únosu. Zdá sa, že priateľstvo "zvyšných" je nenávratne v troskách, avšak po roku sa ich cesty opäť skrížia, keď sú atakované výhražnými smskami s tajomstvami, ktoré pozná len Alison. Smsky sú podpisované ako - A, preto majú priateľky podozrenie, že Alison žije a takto si z nich nechutne uťahuje. Aké je ich však zdesenie, keď sa nájde Alisino mŕtve telo.
Spolu s telom Ali sa vynára kvantum otázok.
Kto je - A ?
Kto zavraždil Alison ?
Ako je možné, že - A pozná ich tajomstvá, každý ich krok a prečo sa snaží zruinovať im životy ?

Počas sérií sledujeme okrem teroru "zo záhrobia" osudy klamárok.
Poďte sa zoznámiť!

Liar 1: Spencer Hastings
Megamozog v sukni. Snáď nie je oblasť, kde by naša Spencer nevynikala. Pochádza z bohatej a vplyvnej právnickej rodiny, kde sa slovo "neúspech" nenachádza v ich slovnej zásobe. Okrem iného má slabosť pre sestriných snúbencov.



Liar 2: Aria Montgomery
Umelkyňa do špiku kostí a vychovávaná ako nezávislá osobnosť. Dusí v sebe tajomstvo otcovej nevery a pohybuje sa na tenkom ľade s tajným vzťahom. Bodaj by to nebolo tajné, ak by ste randili s vašim učiteľom.



Liar 3: Hanna Marin 
Aktuálna hviezda školy. Vystúpila zo svojho tieňa, keď bola pre ostatných len sivou myškou s nadváhou. Aktívne sa venuje nákupom a "nákupom" v nelegálnom zmysle slova. Okrem iného je zdrojom väčšiny perličiek.


Liar 4: Emily Fields 
Nadaná plavkyňa. Bojuje so svojou orientáciou a pre - A je dlhší čas najslabším článkom klamárok. (môj dodatok - ako môže byť niekto preboha tak prirodzene krásny ?! pri pohľade na ňu ma spútavajú komplexy a mám nutkanie zabarikádovať sa vo svojej izbe).


Navnadila som vás dostatočne?
Tak je moja "misia" splnená. Ako bonus získate pri sledovaní PLL množstvo hlášok, pár srdcových kolapsov, trhnutie pri každom zapípaní mobilu a prejavia sa u vás abstinenčné príznaky počas prestávok na natáčanie ďalších dielov.

teraz trošku na veselú nôtu
Legendárna scéna.

Čo sa stane s vašimi očakávaniami pri sledovaní PLL :D


Ktorú bitch má na mysli ? Sledujte a dozviete sa ;))

No nie je zlatá ? 


Myslím, že každý PLL fanúšik tieto stavy dôverne pozná 

Veru tak. 




Typická Hanna ;D 

ani o dojemné scény nie je núdza








mimochodom, nasledovný gif som celá ja v stredu, keď vychádza nový diel. 


Teraz sa obraciam na PLL fanúšikov.
Kto sakra je - A? Váš názor?








Koniec verbovania k mojej srdcovej záležitosti.

                                                                                                         

8 komentárov:

  1. A- Allison - kůvli ní to začalo +jako anonyym
    T - toby
    E- ezra
    A- Aria
    M- Mona

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. co by s tim mel Ezra? a Aria? Taky tam byla Spencer, takze tvoje teorie nema zadny vyznam.

      Odstrániť
    2. ale v neskorších častiach sme sa dozvedeli, že A sa vyhrážala už Ali, takže nemyslím, že by sa to začalo kvôli nej, resp. A tu bola ešte pred Alinou vraždou :) a Aria neviem, pochybujem, že by sa dobrovoľne chcela dať vyhodiť z vlaku :D .. ale nič nie je nemožné :))

      Odstrániť
  2. PLL je neskutočne skvelý seriál. ♥ Pekne si to napísala, obrázky sú tiež sto bodové. :D
    Čo sa týka názoru, kto by mohol byť -A... Netrúfam si to ani povedať, lebo som v tom úplne už stratená. :D V podstate každá postava, ktorá tam vystupuje, je mi podozrivá. Počítajúc aj Ariu, Emily, Spencer a Hannu. :D Tak som zvedavá, že musím čítať spoilery a zakaždým si myslím niečo iné, že kto asi by to mohol byť. :D Hm... To uvidíme neskôr. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vďak :) ja som ten seriál najskôr obchádzala, až minulé leto som mu dala šancu, no a celý týždeň som nerobila nič iné, len doháňala tri série :D .. súhlasím, každá postava v Rosewoode je podozrivá a stihlo sa vymyslieť kopu teórií. ale ja si tak veľmi želám, aby nám to veľké odhalenie vyrazilo dych ! :D ešte som zvedavá, či sa nakoniec inšpirujú knižkami, ktoré som si pre istotu už stihla objednať :D

      Odstrániť
  3. A-Alison
    T-Toby
    E-Ezra
    A-Aria
    M-Mona,Meredith :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, ešte som sa síce nedostala k tej časti, kde objavia Alisonino telo (ehm...ešte som len v trištvrtine prvého dielu :D), ale aspoň som si konečne ujasnila kto je kto...teraz ešte keby mi niekto poskytol nejaké komplexné vedomosti o mužskej časti seriálu, bolo by to úplne ideálne :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. komplexné vedomosti o mužskom osadenstve by si vyžiadali samostatný článok :D ale máš sa na čo tešiť. osobne mi k srdcu prirástol lekár Wren ( ten jeho britský prízvuk ! ) a učiteľ Ezra. a vlastne na väčšine si popasieš oči, čo si budeme hovoriť :D

      Odstrániť